Szakkör
 Kezdőknek
 Haladóknak
 Kihívások
 Kicsiknek
     - Régimódi csillagász
     - Csillagvadászat
 Játékok és vetélkedők
 Linkek
Csillagvadászat
 Színek
 Navigációs Eszköz
 Adatok
 Objektumok típusai
 A vadászat
 Győztes csapatok

Csillagvadászat

A Csillagvadászat munkalap megnyitásához kattints a linkre. Egy új ablakban fog megnyílni. (Ha nem nyílna meg, szükséged lehet az Adobe Acrobat Readerre. Kérd meg a tanárodat, hogy installálja fel.*) A munkalap valahogy így kell, hogy kinézzen:

Nyomtasd ki a munkalapot, és használd az eredményeid feljegyzéséhez. Használd a Navigátor eszközt a 20 bejegyzés megtalálásához. Ha segítségre van szükséged, nézd át újra az utolsó néhány oldalt ebben a fejezetben. Amikor megtaláltál egyet, írd fel az adatokat a munkalapra.

A tanárod megmondja, mennyi időtök van minderre. Az a csapat nyer, akik először találják meg az összes objektumot, ami a listán szerepel, vagy akik a legtöbbet találják meg, mielőtt lejár az idő. Az objektumokat nehézségi sorrendbe tettük. Döntetlen esetén a 20. objektum lesz a döntő.

A vadászat után kérjétek meg a tanárt, hogy Küldje el a győztes csapatokat, és felrakjuk őket erre az oldalra. Az egyes megtalált objektumok ra, dec és magnitúdó értékeit is kérjük, hogy mi is megtalálhassuk őket.

Vigyázz, kész rajt!

 

TANÁROK: Ha a diákok nem tudják letölteni a munkalapot, nyomtassák ki ezt a HTML listát , és a diákok az adatokat írják papírra.

* az Acrobat Reader letölthető innen: http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html