DR7 Eszközök
 Kezdő lépések
 Híres helyek
 Képletöltő
 Gördülő Égbolt
 Vizuális Eszközök
     - Kereső Térkép
     - Navigátor
     - Képlista
     - Felfedező
 Keresés
 Objektum crossID
Vizuális Eszközök

A SkyServer-hez készült vizuális felfedező eszközök leegyszerűsítik az SDSS által lefedett égbolti területekről nyert részletes csillagászati adatok vizualizálását és vizsgálatát. A megvizsgálandó területeket a központ pozíciójával és mérettel lehet megadni. Ezután egy háttéri webszolgáltatás összekombinálja a releváns képeket egy JPEG mozaik kialakításához felbontások széles választékában. Lehetőség van további hasznos információ elhelyezésére a képen, például:

 • az égtérképezés mezőinek és a rekesz lemezek határai,
 • egyes objektumok és adat minőség maszkok körvonalai, és
 • fotometriai és spektroszkópiai objektumok helyei.
Az eszközök ismert objektumok listája alapján is tudnak keresni, linket biztosítanak részletes információhoz, és új adatbázis lekérdezéseket fogalmaznak meg.

 • Kereső Térkép
  Az oldal visszaad egy JPEG képet az (ra,dec) középponttal, (magasság x szélesség) méretben úgy, hogy a kép egy tetszőleges skálához van igazítva a (skála) paraméter szerint. Különböző kirajzolási opciók is megadhatóak (opciók).
 • Navigátor
  Ez az oldal egyszerű navigálást bizosít egy adott pont környezetében az égbolton. Körbejárhatjuk a területet a kép szélére, vagy egyes objektumokra kattintva. Ennek hatására a kiválasztott ponthoz legközelebb eső objektum alap tulajdonságainak rövid listája és az objektum nagyított képe jelenik meg.
 • Képlista
  Ez az oldal SDSS képek ikon képeit generálja egy felhasználó által megadott objektum pozíciós lista alapján. A képek hozzá vannak kapcsolva a többi eszközhöz. A lista egy lekérdezéssel is megadható.
 • Felfedező
  Az Objektum Felfedező egy objektum összegzését tartalmazza, és interaktív linkeket további részletes tulajdonságokhoz, mint a színképe vagy szomszédai, stb.